HomeEveniment

Începe o nouă etapă de consultare a angajaților din sistemul de învățământ cu privire la disponibilitatea de vaccinare

Începe o nouă etapă de consultare a angajaților din sistemul de învățământ cu privire la disponibilitatea de vaccinare

Un număr de 167.977 de angajaţi din sistemul naţional de învăţământ și-au declarat, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare. Ministerul Educaţiei anunță iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021

Ministerul Educaţiei a făcut publice rezultatele primei etape de consultare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând şi persoanele care nu s-au pronunţat în niciun fel asupra disponibilităţii de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Având în vedere suprapunerea dintre perioada de vacanţă şi perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educaţiei decide iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021. Până în momentul de faţă, la nivelul învăţământului preuniversitar, 45,06 % dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns). În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns)”, a precizat Ministerul Educației și Cercetării.

Astfel la nivel național, numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 – personal din sistemul de învăţământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învăţământ universitar).

În ceea ce privește situația de la nivelul județului Bistrița-Năsăud, aceasta arată că mai puţin de jumătate din angajaţii din sistemul de învăţământ bistriţean intenţionează să se vaccineze anti-COVID-19. În ceea ce privește cadrele didactice, procentul celor care şi-au arătat disponibilitatea de a se vaccina este de circa 48 la sută, în vreme ce procentul este de circa 51 la sută în cazul personalului auxiliar și de aproximativ 38 la sută în cazul personalului nedidactic. În cifre, numărul total al angajaţilor care au anunţat că sunt dispuși să se vaccineze este de 2.302 persoane. Dintre acestea, 1.712 sunt cadre didactice.

Ne exprimăm speranţa că în cea de-a doua etapă de interogare vor răspunde şi angajaţii care nu s-au pronunţat până acum asupra disponibilităţii la vaccinare”, mai precizează Ministerul Educației.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0