HomeSocial

Mai puțin de 40% dintre angajații Spitalului Județean s-au înscris la vaccinare

Mai puțin de 40% dintre angajații Spitalului Județean s-au înscris la vaccinare

Astăzi a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România. În județul nostru primul vaccin va fi administrat în 29 decembrie. Mai puțin de 40% dintre angajații Spitalului Județean s-au înscris la vaccinare.

Campania de vaccinare anti-COVID a început în România în această dimineață la ora 9:00 în Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară.

Țara noastră a primit primele 10.000 de doze de vaccin care au fost distribuite Centrelor Regionale de Vaccinare.

Potrivit prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, în județul nostru urmează să fie distribuite de la Spitalul Militar Cluj un număr de 2.900 de doze în centrele de vaccinare din Bistrița-Năsăud.

Reprezentanții Prefecturii au transmis pentru Bistrițeanul.ro că o estimare generală pentru etapa I de vaccinare arată un număr de aproximativ 3.382 persoane eligibile la nivelul județului Bistrița-Năsăud (personal spitale, cabinete medici de familie, cabinete stomatologice, personal centru de transfuzii, personal serviciul de ambulanță, farmacii, asistență comunitară, laboratoare etc).

Spitalul Județean de Urgență Bistrița are 1.500 de angajați, însă mai puțin de 40% au ales să se vaccineze.

„Centrul Regional de Vaccinare, care este Spitalul Militar din Cluj, va livra către spital dozele de vaccin, marți, 29 decembrie și va începe vaccinarea. În Spitalul Județean de Urgență Bistrița 575 persoane au acceptat să se vaccineze”, a declarat Gabriel Lazany, managerul unității medicale, pentru Bistrițeanul.ro.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0