HomeUltimele stiri

Pe drumurile din Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă

Pe drumurile din Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă

În Bistrița-Năsăud continuă să ningă, iar pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, informează Instituția Prefectului.

”Pe drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă și nu au fost raportate blocaje sau restricții de circulație. Conform declarațiilor reprezentanților de la Secția de Drumuri Naționale, utilajele sunt angrenate încontinuu pentru menținerea drumurilor curate. De asemenea, bazele de deszăpezire sunt suplimentate cu materiale antiderapante pentru a asigura stocul pe termen lung. Polițiștii de la Serviciul Rutier din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie. Toți participanții la trafic sunt rugați să respecte recomandările autorităților pentru această perioadă”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Totodată, sursa citată completează că problemele din trafic pot fi semnalate la următoarele numere de telefon:

  • pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Gabriel Pop, Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;
  • Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005;
  • În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană înaltă, valabilă în intervalul 13 ianuarie, ora 10:00 – 15 ianuarie, ora 10:00. ”În intervalul menționat, temporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent. În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, precizează ANM.

Articolul Pe drumurile din Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0