HomeEveniment

ȘOCANT: Peste 200 de bistrițence snopite-n bătaie de bărbații lor nu au lăsat polițiștii să le ”salveze”

ȘOCANT: Peste 200 de bistrițence snopite-n bătaie de bărbații lor nu au lăsat polițiștii să le ”salveze”

Polițiștii bistrițeni au emis un raport prin care au arătat că infracționalitatea la nivelul județului a scăzut anul trecut. SINGURA ramură unde a crescut numărul de intervenții e violența domestică. Șocant e că peste 200 de bistrițence snopite-n bătaie de bărbații lor au refuzat emiterea ordinului de protecție. CHIAR dacă polițiștii aveau toate pârghiile necesare pentru a le putea proteja.

Conform unui raport emis de polițiștii bistrițeni, infracționalitatea a scăzut în anul 2020, comparativ cu anul 2019.

Singurele cifre care arată cu plus sunt cele de la intervențiile în cazul violenței domestice.

Conform IPJ BN, anul trecut, ”numărul infracțiunilor prevăzute de Legea 217/2003-privind prevenirea și combaterea violenței în familie, a crescut de la 34 la 55 fapte”.

În 2020, polițiștii bistrițeni au intervenit la peste 1.700 de cazuri de violență în familie. La aproape 200 dintre acestea au emis ordine de protecție provizorii, din care cele mai multe, la oraș.

”În cursul anului 2020, polițiștii au fost solicitați să intervină la 1749 de cazuri de violență domestică și au fost emise un număr total de 164 de ordine de protecție provizorii din care 86 în mediul urban și 78 în mediul rural” se arată în raportul IPJ BN.

Dintre aceste ordine emise, 102 au primit ”prelungire” de la judecători, fiind transformate în ordine de protecție.

Șocant este că la peste 200 de intervenții, polițiștii au vrut să emită ordine de protecție provizorii și nu au fost lăsați…de VICTIME.

”Au existat 220 de situații în care, deși a fost evaluat riscul ca iminent, victimele au refuzat emiterea ordinelor de protecție provizorii. Dintre acestea, 82 au fost în mediul urban și 138 în mediul rural” se arată în același raport al poliției bistrițene.

Unele victime, deși au acceptat să fie emise ordine de protecție, agresorii nu s-au lăsat și le-au căutat și ulterior.

În perioada analizată, polițiștii au constatat 53 de infracțiuni de nerespectare a ordinului de protecție provizoriu, 29 în mediul urban și 24 în mediul rural” explică IPJ BN.

 

 

FOTO- Radio Reșița

 

 

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0