HomeSanatate

Condiții de groază în spitalul Covid din Năsăud, descrise de o pacientă

Condiții de groază în spitalul Covid din Năsăud, descrise de o pacientă

O pacientă internată la spitalul Covid 19 din Năsăud a descris condițiile de groază în care sunt ținuți pacienții. Mesajele femeii au ajuns pe internet prin Rodica Dobraniș, o bistrițeancă ce își anunțase candidatura la Primăria Bistrița.

Femeia internată este asimptomatică. Ea s-a plâns de faptul că a fost luată de acasă, fiind expusă public, dar și de mâncarea proastă și mizeria din spital.




„După câteva zile de rușine, o cunoștință apropiată mi-a trimis un tăvălug de mesaje, de poze, de video-uri în care își varsă supărarea, amărăciunea despre ce coșmar trăiește, despre cum este tratată în spitalul COVID 19 Năsăud.
E furioasă pentru că nu i-a fost respectată intimitatea atunci când a fost luată de acasă, că ea se simte bine și nu i s-a dat voie să rămână în izolare acasă și că mizeria din spital o va îmbolnăvi, ea neputând să se protejeze suficient de bine din cauza lipsei de condiții, a faptului că spitalul e rămas agățat în timp, undeva la nivelul anului 2000.
Țin în salon un sac cu gunoi( mâncarea proastă și săracă ce nu poate fi mâncată) până ce se umple, pentru că nu sunt suficienți saci, în plină caniculă, cu temperaturi de peste 30 de grade. Nu există frigider, este foarte cald, li se dă o mască la patru zile, apa nu este potabilă, apa caldă este limitată de un boiler, nu au săpun în dispensere, există un singur duș pe hol, mizeria este peste tot, iar păturile par a fi din timpurile roșii.
Nu pot să beneficieze de asistență din exterior, astfel nu au cum să-și cumpere niciun fel de alimente, de fructe, de sucuri care să compenseze aberația de meniu pe care le-o impun, nimeni nefiind împuternicit să facă acest minim serviciu“, a comentat Rodica Dobraniș.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0