VIDEO – Ing. Ovidiu Florean (PNL BN) propune un proiect de anvergură națională: Independența energetică pentru România

HomeSocial

VIDEO – Ing. Ovidiu Florean (PNL BN) propune un proiect de anvergură națională: Independența energetică pentru România

Ing. Ovidiu Florean – candidatul PNL BN la un loc în Senatul României – propune un proiect de anvergură națională: „Vom avea calorifere electrice în

96 de persoane infectate cu COVID-19 și 3 decese, în ultimele 24 de ore
Primarul Ioan Turc face apel la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și la Ministerul Educației. Ce solicită
Aquabis: Fără apă, mâine, 26 noiembrie, în Sângeorz Băi. Probleme, și în Tiha Bârgăului

Ing. Ovidiu Florean – candidatul PNL BN la un loc în Senatul României – propune un proiect de anvergură națională: „Vom avea calorifere electrice în casă. Nu mai poluăm. Sunt mult mai rentabile decât cele pe gaz. În plus, oamenii ar plăti pentru încălzirea locuințelor la un preț evaluat la o treime decât plătesc acum. Ar fi 70% mai ieftin”.

Inginerul Ovidiu Florean – candidatul PNL BN la un loc în Senatul României – a vorbit la Bistrițeanul Live despre motivele pentru care a decis să candideze, dar și despre această campanie electorală atipică. Interacțiunea cu oamenii față în față nu a mai fost permisă, din cauza pandemiei. „A fost foarte greu. Dacă nu există interacțiune, nu mai simți feedbackul, și atunci ești nevoit să mergi pe bâjbâite. Dar s-au făcut studii sociologice și știm exact, științific, ce avem de făcut. Nu putem să riscăm să îmbolnăvim cetățenii căutându-i din casă în casă, cu broșurile noastre. Am distribuit materiale electorale prin Poșta Română, iar 80% din campanie se face online…”, a remarcat Ovidiu Florean.

Ce anume l-a convins să-și depună candidatura pentru funcția de senator?

Am o expertiză managerială de peste 20 de ani. Sunt ofițer în rezervă, sunt și ofițer în Marină Civilă. Sunt inginer electromecanic și cred că aș putea face față cu brio într-o comisie din Senat care ține de apărare, ordine publică, siguranță națională sau de tot ce înseamnă energii și industrii. Expertiza mea cred că ar putea fi folositoare acolo, și pentru țară, dar și pentru județ”, a precizat inginerul Ovidiu Florean.

Candidatul PNL Bistrița-Năsăud la Senatul României a amintit și de contactele sale strânse cu ministrul Dezvoltării, cu care a fost coleg de grupă la facultate. Astfel ar putea face lobby pentru orice primărie din județ – să ajute să acceseze mai ușor fonduri pentru diverse proiecte sau programe.

M-am gândit în primul rând la un proiect de anvergură națională, axat pe independența energetică a României. Am discutat cu ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, încă de acum un an de zile, când a ajuns ministru și i-am transmis să forțeze mult nota pe pornirea reactoarelor de la Cernavodă. Sunt 5 reactoare acolo. Unul a fost pornit înainte de 1989, unul după Revoluție, iar alte trei sunt nefuncționale, dar făcute într-o proporție destul de bună, de 15%.

În programul de guvernare al Partidului Național Liberal s-au prins 9 miliarde de euro, pentru două dintre reactoarele care nu funcționează, într-un parteneriat cu SUA, Canada și Franța. Dacă vom reuși să le pronim și să ne asigurăm independența energetică – nu va trebui să mai cumpărăm gaze rusești de la Gazprom…”, a mai precizat inginerul Ovidiu Florean.

Gazele exploatate în România ar putea fi vândute la export, iar tot ce înseamnă gaz, centrală termică se pot reconverti pe energie electrică. „Vom avea calorifere electrice în casă, nu mai poluăm, sunt mult mai rentabile decât cele pe gaz. În plus, oamenii ar plăti pentru încălzirea locuințelor la un preț evaluat la o treime decât plătesc acum. Ar fi 70% mai ieftin”, a precizat Ovidiu Florean.

Alte detalii despre proiectele pe care și le propune inginerul Ovidiu Florean puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200025)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0