Număr neobișnuit de mare de mutații în cazul Covid-19

HomeUltimele stiri

Număr neobișnuit de mare de mutații în cazul Covid-19

Directorul ştiinţific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Soumya Swaminathan, a declarat, ieri, în cadrul unei emisiuni de la CNBC, că es

Directorul ştiinţific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Soumya Swaminathan, a declarat, ieri, în cadrul unei emisiuni de la CNBC, că este neobișnuit ca virusul Covid-19 să aibă un număr atât de mare de mutații. În același timp, acest lucru prezintă un avantaj.

Dr. Swaminathan a discutat la CNBC despre noua variantă a virusului, care a apărut recent în Regatul Unit. Potrivit declarațiilor sale, este neobişnuit ca virusul să sufere un număr mare de mutaţii.

”Ceea ce este mai îngrijorător este că are aproximativ opt mutaţii în regiunea proteinei cu ţepi”, a declarat medicul.

Citește și O nouă mutație – mai contagioasă – a Covid-19 a fost descoperită în Africa de Sud

Proteina cu ţepi a virusului se prinde de receptorii aflaţi pe suprafaţa celulelor umane din tractul respirator sau de receptorul ACE2 în cazul Covid-19. Au fost depistate mutaţii în partea proteinei care se leagă de receptorii din căile respiratorii.

”Acesta este probabil motivul pentru care acest virus pare să aibă un avantaj în infectarea oamenilor, se pare că se transmite mai eficient, se pare că infectează copiii care au mai puţini dintre aceşti receptori”, a spus ea.

Swaminathan a spus că nu există „niciun motiv” să credem că vaccinurile actuale nu îl vor acoperi în acest moment. Acest lucru se datorează faptului că vaccinurile produc un ”răspuns imun larg”, care va avea probabil eficacitate împotriva noii tulpini.

Citește și Iohannis asigură românii că vaccinurile sunt sigure

Articolul Număr neobișnuit de mare de mutații în cazul Covid-19 apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0