Gloria nu scapă de COVID-19! Focar de infecție la echipă, 20 de cazuri de infectare după ce au jucat cu patru echipe din țară!

HomeSport

Gloria nu scapă de COVID-19! Focar de infecție la echipă, 20 de cazuri de infectare după ce au jucat cu patru echipe din țară!

După turneul de la Sfântu Gheorghe, unde CS Gloria 2018 a jucat cu HC Zalău, Rapid București, CSM Slatina și Minaur Baia, Mare, în cadrul clubului s

După turneul de la Sfântu Gheorghe, unde CS Gloria 2018 a jucat cu HC Zalău, Rapid București, CSM Slatina și Minaur Baia, Mare, în cadrul clubului s-au înregistrat nu mai puțin de 20 de cazuri pozitive, adică aproape toată echipa și staff-ul.

Din păcate, sistemul destul de păgubos din toate punctele de vedere, pe care l-a abordat Federația Română de Handbal, nu a ajutat echipa în niciun chip, ci a dus-o într-un turneu unde, cu toate că echipa a stat mai mult închisă în hotel și a ieșit doar pentru a juca, s-a întâlnit în 6 zile cu alte patru echipe din Liga Florilor MOL. Ceea ce poate însemna că și una sau mai multe din cele patru, din păcate, au cazuri confirmate de Coronavirus.

“De ce ne-a fost frică nu am scăpat! Deși au fost respectate toate regulile de prevenție și am făcut toate demersurile necesare pentru a proteja echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, din păcate, la testul COVID-19 efectuat astăzi de întreaga delegație participantă la turneul de la Sfântu Gheorghe, unde am disputat 4 meciuri în 6 zile, avem rezultate pozitive. Este vorba despre 20 de cazuri, două rezultate incerte și alte trei negative”

În primul rand, dorim să asigurăm suporterii echipei că jucătoarele noastre sunt sub atentă observație și vom asigura toate condițiile necesare ca acestea să treacă și peste aceasta situație dificilă. De asemenea, vă informăm că am solicitat în repetate rânduri, încă din perioada precompetițională, în toate discuțiile, videoconferințele și întâlnirile cu reprezentanții Federației Române de Handbal, că acest tur competițional trebuie să se desfășoare în sistem ”meci acasă – meci deplasare”. Însă, România a rămas singura țară din Europa unde meciurile se desfășoară într-un singur oraș. Așadar, solicitările noastre nu au fost luate în considerare, Federația Română de Handbal a hotărât începerea campionatului național de handbal sub o formă competițională nouă, în sistem turneu.

Am considerat încă de la început că acest sistem competițional nu este o soluție viabilă de desfășurare și că va aduce multiple dezavantaje în contextul pandemiei. Presupune un risc extrem de ridicat de expunere la infectare și o probabilitate mărită de contaminare în rândul foarte multor delegații ale echipelor participante. Încă o dată se dovedește că propunerea noastră a fost viabilă, iar decizia FRH este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi. Regretăm situația și va urma o analiză serioasă a acestui incident. Împreună cu Consiliul de Administrație și finanțatorul principal vom hotărî care sunt căile de urmat și dacă ne vom îndrepta împotriva organizatorilor. Solicităm din nou Federației Române de Handbal să își reconsidere decizia în privința modului de desfășurare a Ligii Florilor MOL!”, transmite Eugen Cosma, directorul clubului sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0