HomeEconomic

Bistrița-Năsăud: 131 de cazuri pozitive și 4 decese în ultimele 24 de ore!

Bistrița-Năsăud: 131 de cazuri pozitive și 4 decese în ultimele 24 de ore!

Avem 3.510 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 131 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Totodată au fost înregistrate alte 4 decese în contextul pandemiei La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 9.937 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 131 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în Bistrița-Năsăud ajungând la 3.52/1000 de locuitori. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără 3 angajați ai unor primării, un angajat CSM, 2 pompieri, un angajat CJAS BN, 3 deținuți Penitenciar, 2 profesori din Josenii Bârgăului, 2 profesori din Teaca, un elev de la Liceul Sanitar și 2 angajați Aquabis. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 3.510 bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 19 de bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 46 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar doi bistrițeni au fost declarați vindecați. De asemenea, s-au înregistrat alte 4 decese în contextul pandemiei.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 07.11.2020, este următoarea:

3.510 cazuri confirmate de CoVid-19;

157 decese;

2.597 persoane externate (1.494 externate vindecate/1.103 externate);

1.454 persoane în carantină;

573 persoane izolate;

486 teste, din care 306 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 102 cadre medicale (26 medici, 75 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 38 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 122 persoane au fost externate.
 • 185 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 107 au fost externate.
 • 45 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 19 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al CJAS Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Casei de Pensii.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Trezoreriei.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Gărzii de Mediu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 angajați ai Instituției Prefectului.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 2 angajați Aquabis.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se numără un angajat al DGASPC Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 5 angajați ai Consiliului Județean. Una dintre acestea se află în izolare la domiciliu, celelalte sunt vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 15 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un beneficiar și opt angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Patru dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • 10 persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar restul sunt în izolare la domiciliu.
 • Opt persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 28 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 12 persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 24 handbaliste și trei angajați de la CS Gloria 2018. Șase dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM și un angajat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 22 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoană este internată, 4 sunt în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 30 din cazurile active sunt elevi, unul se află în evaluare iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 beneficiari, un asistent social, 5 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și trei angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. Una dintre acestea a fost vindecată. Într-un alt asemenea centru din județ, se află alte 13 persoane confirmate cu Coronavirus (4 beneficiari și 9 angajați), iar la un al treilea centru s-au înregistrat 2 angajați cofirmați cu CoVid-19.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi angajați ai unei Case de Tip Familial din subordinea DGASPC BN.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (printre care 1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 56 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari. Două dintre acestea a fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei deținuți din Penitenciarul Bistrița.

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9.937 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 296.999. 201.114 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 7.793 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 130 de decese. În spitale se află internate 12.113 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 1.048 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.424 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 39.505 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 24.181 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 69.846 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.862 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0